Nacionalni biro osiguravaca Crne Gore

  • Povećaj veličinu slova
  • Podrazumjevana veličina slova
  • Smanji veličinu slova

Neosiguravanje imovine je društveno neodgovorno i socijalno neprihvatljivo

U Crnoj Gori za osiguranje imovine prosječno se  izdvaja svega 7 eura

Podgorica 28.07.2014.

Dolaskom ljeta i sezone godišnjih odmora većina građana svoje kuće i stanove na duže ili kraće vrijeme ostavlja praznima. To je ujedno, pokazuju policijske statistike, doba kad provalnici najćešće vrebaju na prazne i nezaštićene stambene prostore kako bi neometano uzeli plijen. Iako je lijepo kad je sreća na vašoj strani, ta je ista sreća varljiva, pa ako dosad još niste bili  na meti provalnika to, na žalost, ne daje sigurnost da i nećete. Provalnici su sve drskiji i bezobzirniji i ne prezaju da napadnu i objekte pod posebnim nadzorom, kakve smo primjere već vidjeli u Podgorici, a i širom Crne Gore.

Opširnije...
 

Nekretnine osigurava tek 23% vlasnika

Neosiguravanje imovine je društveno neodgovorno i socijalno neprihvatljivo

 

Od postanka do danas  čovjekov  život i imovina bili su ugrožavani raznim rizicima, prouzrokovanim bilo stihijskim događajima, bilo nesretnim slučajevima. Ne tako davna dešavanja u okruženju i u samoj Crnoj Gori, u vidu poplava, požara i velikih snjegova, jasno ukazuju na to da ni Crna Gora nije izuzeta od rizika koji prijete svima.

Takođe  putem medija četo dobijamo informacije o požarima u kome je nekom izgorela imovina i o problemima koje građanji imaju nakon toga.

Opširnije...
 

NBOCG realizovao projekat istraživanja na temu: „Imovinska osiguranja - stanje i perspektive”

Nekretnine osigurava tek 23% vlasnika

Podgorica, 05. februar 2014.

Udruženje Nacionalni Biro Osiguravača Crne Gore (NBOCG) je realizovalo statističko istraživanje na temu: „Imovinska osiguranja - stanje i perspektive”.

Prema riječima Borisa Šabana, izvršnog direktora NBOCG, ovo istraživanje je obaviljeno na pažljivo definisanom relevantnom uzorku od 1.500 ispitanika, stratifikovanom po targetiranim jezgrima i godini starosti ispitanika, u osam opština i to: Podgorica, Nikšić, Bijelo Polje, Pljevlja, Kolašin, Budva, Bar i Herceg Novi.

Opširnije...
 

Osiguranje svih plovila je obavezno

Podgorica 16.07.2013.

Svaki vlasnik i korisnik plovila, dužan je da zaključi ugovor o osiguranju od odgovornosti -  Zabranjena je upotreba plovila bez zaključenog ugovora o osiguranju – U toku 2012. godine izdato je ukupno blizu 1.800 polisa osiguranja od odgovornosti plovila

Opširnije...
 

Iz štampe je izašao novi Katalog cijena motornih vozila

Podgorica 26.03.2013.

Udruženje Nacionalni biro osiguravača Crne Gore (NBOCG) u saradnji sa Centrom za motorna vozila „EIB” - Banja Luka, je za potrebe branše osiguranja i svih organa koji se bave procjenom vrijednosti automobila izdao novi „Katalog cijena motornih vozila 2013.”.

Opširnije...
 

NBOCG realizovao Panel na temu: „Imovinska osiguranja - stanje i perspektive”

Društveno neodgovorno i socijalno neprihvatljivo imovinu držati neosiguranu

Podgorica, 28. mart 2014.

Danas je, u multimedijalnoj sali KIC-a Budo Tomović, održan Panel na temu: : „Imovinska osiguranja - stanje i perspektive”. Udruženje Nacionalni Biro Osiguravača Crne Gore (NBOCG) je u cilju afirmacije branše osiguranja i njene društvene uloge, a posebno afirmacije proizvoda osiguranja imovine, realizovao ovu panel diskusiju u kojoj su učestvovali: Srđan Milunović iz Lovćen osiguranja, Zoran Savić iz Sava osiguranja, Radoje Mirković iz Delta Generalli osiguranja, Veljko Stevanović iz Uniqa neživotnih Osiguranja i Ivana Banović iz Swis Osiguranja. Panel je vodio Boris Šaban, izvršni direktor Udruženja – Nacionalni biro Osiguravača Crne Gore koji je između ostalog kazao:

Opširnije...
 

Održan 16. Regionalni sastanak Nacionalnih biroa osiguravača Jugo-istočne Evrope

Postignuti Sporazumi o o zaštiti posjetilaca i o sprečavanju prevara u osiguranju

Podgorica 20.01.2014.

Savjet Biroa (Council of Bureaux – CoB), poznatiji kao međunarodni Sistem zelene karte, već duži niz godina funkcioniše preko Regionalnih grupa, u kojima se stupa u članstvo Odlukom Generalne skupštine. Crna Gora je svrstana u grupu Jugoistočne Evrope, koja je, sa 13 zemalja članica, najbrojnija.

Nacionalni biro osiguravača Crne Gore je, poslije stupanja u punopravnočlanstvo 2012.godine, imao čast da budedomaćin 16-tog Regionalnog sastanka Biroa grupe Jugoistočna Evropa. Sastanak je održan 11.10.2013.godine u Budvi.

Opširnije...
 

Održan seminar o sprečavanju prevara u osiguranju

 

Podgorica 11.06.2013.

Udruženja Nacionalni biro osiguravača Crne Gore - NBOCG, je za predstavnike osiguravajućih društava (osnivača Udruženja) i predstavnike Saobraćajne Policije organizovao jednodnevni seminar na temu „Sprečavanje prevara u osiguranju i digitalna forenzika u analitici saobračajnih nezgoda".

Opširnije...
 


Strana 1 od 6