Nacionalni biro osiguravaca Crne Gore

  • Povećaj veličinu slova
  • Podrazumjevana veličina slova
  • Smanji veličinu slova

Potrebno šire uključenje osiguravajućih društava

Podgorica 15.10.2014.

Održan okrugli sto na temu “Osiguranje u poljoprivredi”

U organizaciji Agencije za nadzor osiguranja, Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja i Nacionalnog biroa osiguravača Crne Gore u Podgorici je održan Okrugli sto na temu „Osiguranje u poljoprivredi“.

Ovom prilikom je ukazano na značaj osiguranja u poljoprivredi, kao i na nizak nivo razvijenosti ove vrste osiguranja. Cula su se iskustva u oblasti osiguranja u poljoprivredi, kroz izlaganja predstavnika: turskog osiguravajućeg pula (TARSIM), novoformiranog društva za reosiguranje Europa Re (projekat Svjetske banke), Zavarovalnice Triglav iz Slovenije, Lovćen osiguranja AD Podgorica, Svjetske banke, Hidrometerološkog zavoda Crne Gore i Crnogorske komercijalne banke. Doprinos su dali i prisutni poljoprivrednici koji su iznijeli iskustva u pogledu postojećeg sistema subvencionisanja premije osiguranja u prethodnom periodu i inicijative za pokriće rizika koji nijesu predviđeni proizvodima koji se trenutno nude na tržištu Crne Gore.

Opširnije...
 

Neosiguravanje imovine je društveno neodgovorno i socijalno neprihvatljivo

U Crnoj Gori za osiguranje imovine prosječno se  izdvaja svega 7 eura

Podgorica 28.07.2014.

Dolaskom ljeta i sezone godišnjih odmora većina građana svoje kuće i stanove na duže ili kraće vrijeme ostavlja praznima. To je ujedno, pokazuju policijske statistike, doba kad provalnici najćešće vrebaju na prazne i nezaštićene stambene prostore kako bi neometano uzeli plijen. Iako je lijepo kad je sreća na vašoj strani, ta je ista sreća varljiva, pa ako dosad još niste bili  na meti provalnika to, na žalost, ne daje sigurnost da i nećete. Provalnici su sve drskiji i bezobzirniji i ne prezaju da napadnu i objekte pod posebnim nadzorom, kakve smo primjere već vidjeli u Podgorici, a i širom Crne Gore.

Opširnije...
 

Nekretnine osigurava tek 23% vlasnika

{simplepopup} {/simplepopup}

Neosiguravanje imovine je društveno neodgovorno i socijalno neprihvatljivo

 

Od postanka do danas  čovjekov  život i imovina bili su ugrožavani raznim rizicima, prouzrokovanim bilo stihijskim događajima, bilo nesretnim slučajevima. Ne tako davna dešavanja u okruženju i u samoj Crnoj Gori, u vidu poplava, požara i velikih snjegova, jasno ukazuju na to da ni Crna Gora nije izuzeta od rizika koji prijete svima.

Takođe  putem medija četo dobijamo informacije o požarima u kome je nekom izgorela imovina i o problemima koje građanji imaju nakon toga.

Opširnije...
 


Strana 1 od 14