Nacionalni Biro Osiguravača Crne Gore podržao rad Odsjeka za bezbjednost drumskog saobraćaja, MUP-a Crne Gore

Uspješna akcija Udruženja Nacionalni Biro Osiguravača Crne Gore i Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore (MUP CG)
11/04/2016
Održana Skupština Udruženja “Nacionalni Biro Osiguravača Crne Gore” (NBOCG)
25/05/2016
Prikaži sve

Donirali fotoaparate za uviđaje
Podgorica 21.04.2016.

Udruženja Nacionalni Biro Osiguravača Crne Gore (NBOCG) nastavilo je saradnju sa Odsjekom za bezbjednost drumskog saobraćaja, Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore, kroz donaciju 60 digitalnih fotoaparata za uviđaje saobraćajnih nezgoda.

Povodom ove donacije Boris Šaban, izvršni direktor NBOCG je kazao da je svrha donacije poboljšanje tehničke opremljenosti ekipa za uviđaje saobraćajnih nezgoda i na taj način postizanje njihovoh efikasnijeg i kvalitetnijeg rada.

“Na ovaj način želimo da postignemo bolji kvalitet rada prilikom uviđaja I  izrade zapisnika o nezgodama, čime će se omogućiti brža i kvalitenija procjena šteta i blagovremeno otkrivanje eventualnih zloupotreba. To je svakako benefit  za osiguravajuća društva i za naše osiguranike. Naše dvije institucije su u protklom periodu imale niz sastanaka na kojima smo dogovorili modele saradnje a čiji je epilog i ova donacija.”-zaključuje Šaban.

Rukovodilac Odsjeka za bezbjednost drumskog saobraćaja, Uprave policije, Dragan Klikovac se zahvalio NBOCG-u na ovoj donaciji, kazavši da se ovim postiže zajednički interes branše osiguranja i Uprave policije, kojim se, na svojevrstan način, iskazuje i društvena odgovornost prema jednoj veoma značajnoj funkciji uviđaja saobraćajnih nezgoda.

“Ova, za naš posao, značajna tehnička pomagala će pomoći da uviđaji budu kvalitetno obavljeni, te da iz njih dobijemo kvalitetnu materijalnu građu za dalje procesuiranje i jasnije utvrđivanje činjenica o saobraćajnim nezgodama, a što će pomoći kako osiguravajućim društvima da kvalitetno obrade odštetne zahtjeve, tako i građanima – osiguranicima da ostvare svoja puna prava iz ovih situacija.” – zaključio je Klikovac.