NBOCG NA MEDJUNARODNOM FORUMU OSIGURAVAČA

nbocg logo
Za pet godina isplatili preko 6,5 miliona eura odštetnih zahtjeve
03/05/2012
Nekretnine osigurava tek 23% vlasnika
16/07/2014
Prikaži sve

Podgorica, 07.03.2013.

 

Na “Međunarodnom forumu osiguravača – International insurance forum” (IIF),  održanoj u Istambulu početkom Marta 2013. Godine,  učestvovali su i predstavnici Udruženja – Nacionalnog Biroa Osiguravača Crne Gore (NBOCG).

Na ovogodišnjem Forumu učešće je uzeo tradicionalno veliki broj najznačajnijih predstavnika međunarodnih i nacionalnih institucija iz branše osiguranja Turske, Rumunije, Rusije, Velike Britanije, Austrije, Njemačke, Švajcarske, Srbije, Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Bugarske,  Jermenije, Jordana, Latvije, Danske, Holandije i Češke republike, a glavna tema je bila „Osiguranje motornih vozila – put ka profitabilnosti“

FOTO GALERIJU sa medjunarodnog foruma možete pogledati ovdje >>>

Na ovom eminentnom međunarodnom skupu Boris Šaban, izvršni direktor NBOCG   je predstavio istoriju nastanka ove institucije, crnogorsku legislativu, osnovne karakteristike tržišta i ukazao na najznačajnije izazove sa kojima se u ovom momentu suočava  branša osiguranja u Crnoj Gori.

O značaju IIF-a, Boris Šaban kaže da se upravo održava sa namjerom da se unutar branše razmijene postojeća iskustva i osiguravači se međusobno upoznaju s novim kretanjima i rješenjima u struci osiguranja.

„IIF je u stvari, mjesto za transfer i razmjenu znanja o temama koje su životne i s kojima se osiguravači svakodnevno susreću ili ih tek očekuju. Informacije koje se u takvoj atmosferi razmijene s kolegama iz struke više su nego dragocjene i ne mogu se naći ni na jednom drugom mjestu. Svojim velikim interesom, predstavnici iz brojnih osiguravajućih i reosiguravajućih društava, institucija i udruženja, Evrope, koji svake godine posjećuju Forum, to uveliko potvrđuju.” – zaključuje Šaban.