Održan seminar o sprečavanju prevara u osiguranju

nbocg logo
Za pet godina isplatili preko 6,5 miliona eura odštetnih zahtjeve
03/05/2012
Nekretnine osigurava tek 23% vlasnika
16/07/2014
Prikaži sve

 

Podgorica 11.06.2013.

Udruženja Nacionalni biro osiguravača Crne Gore – NBOCG, je za predstavnike osiguravajućih društava (osnivača Udruženja) i predstavnike Saobraćajne Policije organizovao jednodnevni seminar na temu „Sprečavanje prevara u osiguranju i digitalna forenzika u analitici saobračajnih nezgoda”.

Predavač na seminaru je bio gost iz Slovenije, Jože Škrilec, inžinjer saobraćaja i expert za digitalnu forenziku vozila koji je prezentirao savremena softwerska rešenja u anlizii i vještačenju saobraćajnih nezgoda, projkete Analyzer pro, CrashCube i VinCube. Nakon teoriskog dijele izvršena je i praktična demonstracije  ovih rešenja. To je bila prilka da  prisutni vide konkretne  prednosti  koje donosi korištenje ovakvih savremenih rešenja prilkom rešavanaja sabraćanih nezgoda I preventivnog djelovanja u cilju sprečavna prevara u osiguranju.

 

Učesnike seminara su pozdravili Nebojša Šćekić, potpredsjednik Skupštine NBOCG i Boris Šaban,izvršni direktor NBOCG, koji o ovom Seminaru kaže: ”Organizacijom ovakve manifestacije NBOCG nastavlja da bude predvodnik i inicijator edukacije i informisanja o najznačajnijim društvenim temama iz oblasti osiguranja na ekspertski, nepristrasan i krajnje objektivan način. Tema koju smo ovoga puta odabrali je i regionalno aktuelna, a u našoj sredini se na organizovan način od skoro pokušavamo baviti i to tako da pravimo  koordinaciju aktivnosti ukupne branše i MUP-a Crne Gore. Mišljenja smo da jedino tako, ujedinjeni i koordinirani, možemo da se odupremo ovoj negativnoj društvenoj pojavi koju nazivamo prevara u osiguranju i vidno destimulišemo sve koji na taj način žele pribaviti protivpravnu korist i tako pokušavaju ugroziti sistem osiguranja kao značajnu privrednu granu svakog društva i svake države.”

FOTO GALERIJA