Održana Skupština Udruženja “Nacionalni Biro Osiguravača Crne Gore” (NBOCG)

OBAVJEŠTENJE O NERADNIM DANIMA
30/12/2016
Uspješno realizovana zajednička akcija NBOCG i MUP-a Crne Gore
17/07/2018
Prikaži sve

Podgorica 11.07.2018.


Dejan Bajić novi predsjednik Skupštine NBOCG

Na sjednici Skupštine Udruženja “Nacionalni Biro Osiguravača Crne Gore” (NBOCG) konstatovano je da je u skladu sa Statutom Udruženja dosadašnjem Predsjedniku Skupštine, Nebojši Šćekiću istekao redovni mandat, a za novog predsjednika je izabran Dejan Bajić, dugogodišnji uspješni izvršni direktor Generali osiguranja Montenegro A.D. , koji se zajedno sa ostalim članovima Skupštine, ovom prilikom zahvalio Šćekiću na uspješnom vođenju Udruženja.

Za potpredsjednika Skupštine NBOCG je izabrana izvršna direktorica Uniqa osiguranja, Nela Belević.

NBOCG je nastao kao obaveza Osiguravajućih društava prema Zakonu o osiguranju, a osnovali su ga krajem 2007. predstavnici ove branše. Danas Udruženje čine Lovćen osiguranja, Sava Montenegro osiguranje,  Generali osiguranja Montenegro A.D., Swiss osiguranje i Uniqa osiguranje.

 

Prema riječima Borisa Šabana, izvršnog direktora NBOCG, osiguravajuća društva su osnovali Biro u cilju unapređenja, razvoja i afirmacije branše osiguranja, unapređenja poslovanja članova Biroa, povezivanja i učlanjenja u međunarodne organizacije osiguranja i ostvarenja interesa članova Biroa.

„Posebno je važno što smo do danas postigli da NBOCG pruža velike mogućnosti u obezbjeđenju svih uslova potpune zaštite osiguranika, pravnih lica i građana Crne Gore. Ovdje prvenstveno mislim na aktivnosti Biroa koje se odnose na formiranje garantnog fonda (fonda za štete) i obezbjeđivanje članstva u sistemu međunarodne Zelene karte. Uostalom, afirmisanje osiguranja kao efikasne ekonomske zaštite od potencijalnih rizika i ulaganje u sigurnu budućnost, je osnova poslovanja svih osiguravajućih društava, pa su i aktivnosti Biroa usmjerene ka postizanju harmonizacije ukupnog tržišta osiguranja.”- zaključuje Šaban.