Održana Skupština Udruženja “Nacionalni Biro Osiguravača Crne Gore” (NBOCG)

Nacionalni Biro Osiguravača Crne Gore podržao rad Odsjeka za bezbjednost drumskog saobraćaja, MUP-a Crne Gore
20/04/2016
Crna Gora postala član Upravnog odbora Savjeta Biroa
02/10/2016
Prikaži sve

Nebojša Šćekić novi predsjednik Skupštine NBOCG
Podgorica 26.05.2016.

Na današnjoj sjednici Skupštine Udruženja “Nacionalni Biro Osiguravača Crne Gore” (NBOCG) razmatran je niz pitanja aktuelnih u branši osiguranja čemu je prethodile su i promjena u organima Skupštine.

Dosadašnjem dugogodišnjem predsjedniku Skupštine NBOCG, prof. dr. Radenku Puriću je istekao višegodišnji mandat, a za novog predsjednika je izabran Nebojša Šćekić, dugogodišnji uspješni izvršni direktor Sava Montenegro osiguranja, koji se zajedno sa ostalim članovima Skupštine, ovom prilikom zahvalio Puriću na stvaranju i dosadašnjem uspješnom vođenju Udruženja.

Za potpredsjednika Skupštine NBOCG je izabran Dejan Bajić, izvršni direktor Generali osiguranja, a novi izvršni direktor Lovćen osiguranja, Matjaž Božič postao je i novi član Skupštine NBOCG. Članovi ove Skupštine su još i Nela Belević, izvršni direktor Uniqa neživotnih osiguranja i Ivan Lero, izvršni direktor Swiss osiguranja.

 

 

Ova organizacija je, inače, nastala kao obaveza Osiguravajućih društava prema Zakonu o osiguranju, a osnovali su ga krajem 2007. predstavnici ove branše. Danas Udruženje čine Lovćen osiguranja, Sava Montenegro osiguranje,  Generali osiguranja, Swiss osiguranje i Uniqa neživotno osiguranje.

Prema riječima Borisa Šabana, izvršnog direktora NBOCG, osiguravajuća društva su osnovali Biro u cilju unapređenja, razvoja i afirmacije branše osiguranja, unapređenja poslovanja članova Biroa, povezivanja i učlanjenja u međunarodne organizacije osiguranja i ostvarenja interesa članova Biroa.

„Posebno je važno što smo do danas postigli da Nacionalni biro već pruža velike mogućnosti u obezbjeđenju svih uslova potpune zaštite osiguranika, pravnih lica i građana Crne Gore. Ovdje prvenstveno mislim na aktivnosti Biroa koje se odnose na formiranje garantnog fonda (fonda za štete) i obezbjeđivanje članstva u sistemu međunarodne Zelene karte. Uostalom, afirmisanje osiguranja kao efikasne ekonomske zaštite od potencijalnih rizika i ulaganje u sigurnu budućnost, je osnova poslovanja svih osiguravajućih društava, pa su i aktivnosti Biroa usmjerene ka postizanju harmonizacije ukupnog tržišta osiguranja, a današnjim i formalnim personalnim promjenama u upravljanju Udruženjem, stekli su se uslovi za još dinamičniji razvoj na jako stabilnim i dugo građenim zdravim osnovama.”- zaključuje Šaban.