Osiguravajuća društva donirala radare za mjerenje brzine Opštini Podgorica

Drugi crnogorski dani osiguranja
25/04/2024
Prikaži sve

Na sastavu Bulevara Josipa Broza i Zmaj Jove postavljeni su dva radara za mjerenje brzine kretanja vozila, (za oba smjera). Ovo je lokacija na kojoj se dešava veliki broj saobraćajnih nezgoda, a na potezu prema kružnom toku dešavaju se saobraćajne nesreće sa najtežim posledicama. Iz tog razloga Sekretarijat za saobraćaj je odredio ovu lokaciju za postavljanje uređaja koje je donirao Nacionalni biro osiguravača Crne Gore.

Očekujemo da će prikazana brzina kretanja vozače vratiti u zonu normalne vožnje, i da će se broj saobraćajnih nezgoda drastično smanjiti.
 
 
***
 

Sekretar sekretarijata za saobraćaj Ninoslav Kaluđerović i direktor udruženja Nacionalni biro osiguravača Crne Gore Boris Šaban potpisali su ugovor o donaciji u vrijednosti od 12.217,98EUR koja se odnosi na dva radara za mjerenje brzine vozila i dva brojača saobraćaja koji omogućavaju dvosmjerno brojanje i kategorizaciju vozila.

Ovo je još jedan korak u cilju unapređenja saobraćaja u Podgorici, a naročito je važno što će radar biti postavljen na Bulevaru Josipa Broza za oba smjera kretanja vozila na raskrsnici sa Zmaj Jovinim bulevarom- jednoj od lokacija koja je prepoznata kao kritična tačka kada je u pitanju bezbjednost svih učesnika u saobraćaju. Sa druge strane, brojači saobraćaja će biti važni u daljem planiranje projekata iz oblasti saobraćaja, jer će pružati uvid o frekvetnosti saobraćajnica, broju i vrsti vozila na ulicama Podgorice.

 
Izvor: Glavni grad Podgorica (Instagram)