U aprilu kampanja “Pojas za sve”

Otvoren postupak sudske likvidacije nad Magnat osiguranjem
21/02/2015
Porast broja neregistrovanih vozila u Crnoj Gori
18/12/2015
Prikaži sve

Zajednička akcija Udruženja Nacionalni Biro osiguravača Crne Gore i Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore

Podgorica 02.04.2015.

Mjesec april u Crnoj Gori će obilježiti kampanja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja koju pod sloganom „Pojas za sve“, koju realizuje Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore (MUP) u saradnji sa  Udruženjem Nacionalni Biro osiguravača Crne Gore (NBOCG).

Akcija ima za cilj da postigne podizanje nivoa svijesti građana o obaveznom korišćenju sigurnosnog pojasa na svim mjestima u vozilu na kojima su oni ugrađeni i obaveznog korišćenja sigurnosnog sjedišta za prevoz djece.

Kampanja će imati dva dijela: preventivno-edukativnu kampanju u raspodjeli oko 30 hiljada flajera koje će podijeliti saobraćajna policija i 40 hiljada flajera koji će biti podijeljeni putem dnevnih novina, a biće i emitovan promotivni spot na svim televizijama sa nacionalnom frekvencijom.
Saobraćajna policija će u aprilu intenzivnije kontrolisati zakonsku odredbu po kome je obavezno vezivanje sigurnosnih pojaseva u vozilima kako bi skrenula pažnju na bezbjednost putnika.

Osim preventivnih aktivnosti koji će biti realizovane od službenika saobraćajne policije biće primijenjene u sankcije prema svima koji ne budu poštovali pravila koja su propisani Zakonom o bezbjednosti saobraćaja.

 

Boris Šaban, Izvršni direktor NBOCG je, ovim povodom, kazao kako je Biro prepoznao značaj ove akcije, jer doprinosi povećanju nivoa opšte kulture i bezbjednosti saobraćaja u državi. Prema njegovim riečima, bitno je djelovati preventivno i edukativno u cilju povećanja nivoa opšte kulture građana.
„Cilj kampanje nije puko sprovođenje zakona već bezbjednost” i pored svih relevantinh institucija bitno je da i građani daju svoj doprinos.” – zaključuje Šaban.

Na ovom linku možete pogledati flajer »»»