Udruženje “Nacionalni Biro Osiguravača Crne Gore” (NBOCG) na Seminaru u Trstu

OBAVJEŠTENJE O NERADNIM DANIMA
30/12/2016
Uspješno realizovana zajednička akcija NBOCG i MUP-a Crne Gore
17/07/2018
Prikaži sve

Podgorica 14.06.2017.

Saradnja na međunarodnom finansijskom tržištu

U organizaciji Italijanske Federacije bankarstva i osiguranja, a u saradnji sa MIB Školom Manadžmenta u Trstu je održana Seminar-radionica “Bankarstvo, osiguranje i finansijske usluge u Jugoistočnoj evropi”.

Prema riječima Borisa Šabana, izvršnog direktora NBOCG, koji je predstavljao Crnu Goru na ovom Seminaru, ovo je bio susret bankarskih, osiguravajućih i finansijskih asocijacija Jugoistočne Evrope(SEE) i to iz: Albanije, Bosne I Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Grčke, Makedonije, Crne Gore, Rumunije, Srbije, Slovenije i Turske.U organizaciji Italijanske Federacije bankarstva i osiguranja, a u saradnji sa MIB Školom Manadžmenta u Trstu je održana Seminar-radionica “Bankarstvo, osiguranje i finansijske usluge u Jugoistočnoj evropi”.

“Ova inicijativa  je usmjerena na međunarodni dijalog i saradnju u Evropi te ostalim djelovima Svijeta, na temu funkcionisanja finansijskog tržišta i njegove uloge u investiranju, ekonomskom rastu I zapošljavanju. Fokus je bio na aktuelnoj evropskoj politici, sa posebnim osvrtom na reforme na nivou Evropske Unije, kao što je Jedinstveno tržište za finansijske usluge, Bankarska Unija, Velika tržišna unija. Naš cilj je bio da razvijemo mogućnosti za prezenntaciju ponuda i strategija partnerstva, smanjenje rizika i povećanje mogućnosti economskih i finansijskih integracija, te razvoja prekogranične saradnje.” – zaključuje Šaban.

Boris Šaban je na Seminaru imao izlaganje na temu “Aktuelni razvoj tržišta osiguranja u Crnoj Gori”.