UČESTALE PREVARE U OSIGURANJU

U toku kampanja „ Osiguraj zbog sebe“
07/04/2010
U SARAJEVU ODRŽAN 21. MEĐUNARODNI SUSRET OSIGURAVAČA I REOSIGURAVAČA
02/07/2010
Prikaži sve

Na međunarodom Savjetovanju o obradi i likvidaciji automobilskih šteta, održanom u Opatiji, kao predstavnik Nacionalnog biroa osiguravača Crne Gore učešće je uzeo Boris Šaban, izvršni direktor ovog Udruženja. Savjetovanje je održano u organizaciji Hrvatskog ureda za osiguranje, a učestvovali su predstavnici eminentnih osiguravajućih društava i biroa iz regiona.

Organizovan je okrugli sto, na temu prevara u osiguranju, na kojem je raspravu vodio direktor Hrvatskog ureda, Hrvoje Pauković, a predstavnici hrvatskog MUP-a i društava za osiguranje su upoznali prisutne sa njihovim iskustvima na ovu temu. Ovom prilikom je nakon rasprave pokrenuta i inicijativa za regionalnu saradnju u oblasti sprečavanje prevara u osiguranju, koja je ocijenjena nužnom za kvalitet borbe protiv ove sve učestalije pojave.

Prema riječima Borisa Šabana, izvršnog direktora NBOCG, ova inicijativa će svoje prve konkretne korake imati u kreiranju zajedničke agende sa jasnom strategijom u rešavanju problema koje sve više pričinjava štete branši osiguranja.

„Očekujemo, od ove regionalne inicijative, da pored razmjene iskustava o prevarama u oblasti osiguranja, koje su u poslednje vrijeme regionalno uzele maha, dođemo do konkretnih zaključaka i mjera da ove pojave suzbijemo jer su ozbiljna opasnost za funkcionisanje branše osiguranja.” – zaključuje Šaban.