U posjeti crnogorskoj branši osiguranja boravio predsjednik Savjeta biroa Zelene karte, sa sjedištem u Briselu

OBAVJEŠTENJE O NERADNIM DANIMA
30/12/2016
Uspješno realizovana zajednička akcija NBOCG i MUP-a Crne Gore
17/07/2018
Prikaži sve

Zenners izrazio veliko povjerenje u saradnju sa NBOCG

Podgorica 24.07.2017.

U radnoj posjeti crnogorskoj branši osiguranja boravio je  Predsjednik Savjeta biroa Zelene karte (COB) Jean  Zenners. Nacionalni biro osiguravača Crne Gore je bio domaćin zajedničkog sastanka na kojem su prisustvovali i predstavnici crnogorskih društava za osiguranje, članova NBOCG. Tom prilikom je gospodinu Zenners-u predstavljeno crnogorsko tržište osiguranja, te je razgovarano o tekućim i budućim projektima Savjeta Biroa. Pohvaljen je rad i napredak Biroa zelene karte pri NBOCG u Sistemu zelene karte, te je naše tržište osiguranja ocijenjeno kao stabilno i odgovorno po pitanju izvršavanja obaveza po međunarodnoj autoodgovornosti.

 

Boris Šaban, izvršni direktor NBOCG, ovim povodom kaže:” Ova posjeta gospodina Jean  Zenarasa je važno priznanje našim naporima da tržište osiguranja dobije punu afirmaciju na međunarodnom planu, a posebno sada kada je naš Biro zelene karte  izabran za člana Upravnog odbora ove organizacije. Važno je da se sa najvišeg mjesta spozna nivo razvijenosti ove branše i dostignuti nivo kulture osiguranja, te usvojeni institucionalni nivo usaglašen sa nivoom međunarodno postavljenih standarda.”

Jean  Zenners se zahvalio na gostoprimstvu i prilici da se direktno upozna sa uslovima u kojima posluje branša osiguranja, te da i lično upozna menadžere koji ovu branšu reprezentuju u Crnoj Gori.

“Savjet biroa zelene karte poštuje dostignuti nivo stabilnosti poslovanja i nivo usvojenosti standarda u osiguranju motornih vozila u Crnoj Gori i samim tim osnaživanju međunarodnog sistema Zelene karte.”-zaključuje Zenners.

 

Savjet Biroa zelene karte (Council of Bureaux)  je međunarodna organizacija koja broji 47  Biroa zelene karte iz zemalja Evrope, Afrike i Azije. Biro zelene karte Crne Gore pri NBOCG je član Sistema zelene karte od 2012.godine.